Fior di latte ili krema od mlijeka, kako je s ponosom nazivaju, sviježe je mlijeko krava s pašnjaka stjenovitog planinskog masiva Gran Sasso koji se proteže u talijanskoj regiji Abruzzo. Domaća prirodna mlijeka potječu sa farma smještenih u zoni Gran Sasso koju talijani smatraju i najboljim područjem za izradu najkvalitetnije mozzarelle i sireva. A mozzarelle Sabelli, poznate po svojim karakterističnim mliječnim okusima i kremoznim stracciatellama, omiljene su u gastro krugovima diljem svijeta.

Mljekara Sabelli osnovana je u Moliseu 1921. godine, gdje je Nicolangelo Sabelli zajedno sa svojim sinom Archimedeom  započeo poslovanje.1950. godine  proizvodnju sele u regiju Marche gdje se i danas nalazi. Danas je tvrtka važan dio poljoprivrednog gospodarstva regije, koju vodi četvrta generacija obitelji Sabelli.

Kvaliteta proizvoda uvijek je povezana s vrijednostima i odgovornošću poduzeća, te poštivanjem ekološke održivosti. Sabelli je danas velika tvrtka koja, nakon gotovo jednog stoljeća rada, čuva duh obiteljskog posla, s posebnom pažnjom na kvalitetu i tradiciju mljekarstva s inovativnom tehnologijom, razvijenom distribucijskom i logističkom mrežom.

U Italiji, posebice u regiji Campania gdje je Napoli glavno središte radi imidža i naglaska na kvaliteti, pizzerije u svojim cjenicima ističu da se u izradi pizza koristi mozzarella Sabelli.

Burratina 125g sabelli

Zamislite najukusniju mozzarellu koju ste ikad probali! I zamislite da je režete vilicom, ili još bolje razdvojite rukama i kidate glatku bijelu vanjsku opnu koja otkriva nježnu i kremastu unutrašnjost. Savršenu kombinaciju stracciatelle, komadića mozzarelle i svježeg vrhnja. I nakon...

Burrata u foliji 350g Sabelli

Buratta je jedan od najcjenjenijih talijanskih sireva. Njezina nježna tekstura koja podsjeća na maslac, nezaboravan je doživljaj za nepce. Mlijeko za Burattu dobiva se od vodenih bivola a karakterizira ga izrazita bjelina. Pri izradi Buratte koristi se toplo mlijeko. Dok...
Loading...