Prikazujemo 1–9 od 14 rezultata

Bresaola Sottofesa 1,5 kg

Tamnocrvenu, gotovo grimiznu, boju bresaola duguje posebnom postupku sušenja. Na samom se početku u svježe meso utrljavaju sol te začini među kojima su cimet, muškatni oraščić i borovnica. Sušenje traje dva do tri mjeseca, a tijekom njega meso izgubi do...

Lardo 2 kg

Lardo je napravljen od debelog sloja masti sa leđa svinje. Masni sloj mora biti najmanje tri centimetra debljine. Jedini začini koji se tradicionalno koriste za izradu larda su morska sol, mljeveni crni papar, svježi ružmarin i sjeckani češnjak. Teksturu je...

Mortadela Bologna IGP

Sjevernotalijanska regija Emilia-Romagna slavna je po svojoj povijesti i ljepoti, a još slavnija po proizvodima koji oduševljavaju osobe istančana životnog stila. Vrh tamošnje automobilske industrije predstavlja Ferrari, a njegov je prehrambeni pandan Mortadella di Bologna. Ime joj otkriva geografsko podrijetlo,...
Loading...