Prikazujemo 1–9 od 17 rezultata

Bresaola Sottofesa 1,5 kg

Tamnocrvenu, gotovo grimiznu, boju bresaola duguje posebnom postupku sušenja. Na samom se početku u svježe meso utrljavaju sol te začini među kojima su cimet, muškatni oraščić i borovnica. Sušenje traje dva do tri mjeseca, a tijekom njega meso izgubi do...

Guanciale

Guanciale je slanina od sušenih svinjskih obraza. Ima intenzivniju aromu od pancete, mekšu teksturu i veliki postotak masnoće koja će jelu dati puninu okusa. Talijani vjeruju da je prava pasta carbonara samo ona koja se radi sa slaninom guanciale.

Lardo 2 kg

Ova suhomesnata poslastica, koja se uobičajeno servira kao predjelo, potječe iz grada Colonnate, a dobiva se mariniranjem tankih slojeva svinjske masti u mješavini soli, papra, ružmarina i češnjaka koji se zatim pokrivaju mramornim pločama i ostavljaju tako 6 do 10...

Mortadela Bologna IGP

Sjevernotalijanska regija Emilia-Romagna slavna je po svojoj povijesti i ljepoti, a još slavnija po proizvodima koji oduševljavaju osobe istančana životnog stila. Vrh tamošnje automobilske industrije predstavlja Ferrari, a njegov je prehrambeni pandan Mortadella di Bologna. Ime joj otkriva geografsko podrijetlo,...
Loading...