Bresaola Punta d’Anca 1,5 kg

Bresaola je sušena govedina. U gotovom obliku ima cilindrični oblik, tamnocrvenu boju i začinjeno-mesnu aromu. Okus je umjereno slan.
Bresaola della Valtellina primjer je kvalitete u širokoj obitelji goveđih delicija.
Za izradu proizvoda koristite samo mišiće prednjih i zadnjih udova. Sve sirovine su pažljivo odabrane i to je preduvjet za kvalitetan proizvod. Tada mesari obrezuju višak masnoće i tetiva bez utjecaja na meso.
Druga faza je suho soljenje. Komadi mesa u posudama posuti solju i začinima. Dopuštene su vino, šećer, oskudne količine nitrita ili natrijevih ili kalijevih nitrata. Svaka tvrtka drži u tajnosti udio začina. Stoga okus i miris delicije varira od proizvođača do proizvođača.
Faza soljenja traje najmanje 10 dana i završava se svojevrsnom “masažom”, koja pridonosi ravnomjernom prodiranju soli u mišićno tkivo.
Zatim se buduća bresaola oprana od viška soli stavlja u kalupe u kojima se suši. Prvi tjedan dolazi do intenzivne dehidracije proizvoda pri temperaturi zraka od 20-30 stupnjeva.
Daljnje zrenje provodi se na temperaturi od 12-18 stupnjeva 4-8 tjedana. Pravila proizvodnje zabranjuju uporabu metoda ubrzanog starenja za mesne proizvode.

Compare
brands

Gianni Negrini

Loading...