Pastrami beef
Pastrami je dimljena i sušena delikatesa napravljena od mesa junetine/beef. Začinjena je aromatičnom mješavinom začina koja obično uključuje češnjak, korijander, crni papar, papriku, klinčiće, piment i sjemenke gorušice. Dolazi pakiran u komadima od cca 2,5kg. U komadu, nije narezan! Sočno, začinjeno i dimljeno meso koje se reže na ploške i koristi za pripremu ukusnih sendviča, a poslužuje se uz krastavce i pržene krumpiriće. Kriške crnog kruha trebate samo premazati majonezom pomiješanom sa senfom, dodati Gianni Negrini pastrami i zagrijati nekoliko minuta na ploči za tost ili u pećnici s grill funkcijom. Obično se poslužuje unutar sendviča od raženog kruha sa senfom, kojem se može dodati i sir.
Pastrami je gastronomski specijalitet židovske kuhinje, izvezen u Ameriku početkom dvadesetog stoljeća, da bi u samo nekoliko desetljeća postao vrlo cijenjena ulična hrana. Prvi se put poslužio u New Yorku kasnih 1800-ih. Pripremio ga je litvanski imigrant Sussman Volk, kojemu je njegov rumunjski prijatelj dao recept kao naknadu za uslugu. Kako priča kaže, pastrami je postao toliko popularan da je Volk otvorio delikatesu u ulici Delancey 88 gdje je posluživao meso na raženom kruhu. Pastrami je još više populariziran 1920-ih i 1930-ih u delikatesnim trgovinama u kazališnoj četvrti New Yorka. Katz’s delikatese je najstariji preživjeli njujorški delikatesni dućan i poznat je po punjenim sendvičima s pastrami.