Tjestenina iz Gragnana. Najbolja tjestenina ikad.

Gragnano tjestenina, koju proizvodi Pastificio dei Camp, jedinstvena je po svom okusu, teksturi i mirisu. Prvi zalogaj otkriva samu suštinu najbolje talijanske durum pšenice. Ova iznimna tjestenina, koja ostaje “al dente” nakon kuhanja, rezultat je najboljih sirovina u kombinaciji s poštivanjem izvornih metoda tjestenine; i to doslovno u svakom detalju. Gragnano tjesteninu koju stvara Pastificio dei Campi, najbolja je suha tjestenina na svijetu i jedina tjestenina koja je u potpunosti  popraćena od polja do vašeg stola. Svaka kutija ima geografske oznake polja sa kojeg je ubrana durum pšenica od kojega je proizvedena tjestenina.

Proizvodnja Gragnano tjestenine u Pastificio dei Campi započela je 2009. Svakog dana proizvede se maksimalno 300 kilograma tjestenine kroz diskontinuirani proces, koristeći suvremene metode koje poštuju staru tradiciju našega stoljeća. Proces počinje uzgojem durum pšenice, koja se melje i pretvara u brašno. U sljedećem postupku dodaje se voda i brašno koje se mješanjem pretvara u tijesto. Sukcesivno se ekstrudira u različite oblike, nakon čega se tjestenina raspoređuje na drvene okvire i stavlja u prostorije za sušenje.

Na kraju procesa tjesteninu pregledavaju stručnjaci za kontrolu kvalitete i prihvaća je se ili odbacuje, ali prije nego što je odobrena tjestenina pakirana i zapečaćena, provodi se ispitivanje kuhanja kako bi se vidjelo da li se pravilno termički drži. Sva ambalaža se dovršava ručno kako ne bi oštetila tjesteninu. Svaka faza ovog procesa je bezuvjetna.

„Mi smo Giuseppe i Giovanna Di Martino, moderni tumači tradicije koja se održava u Gragnanu više od 500 godina. Kad smo osnovali Pastificio dei Campi odlučili smo se usredotočiti na kvalitetu, obrtništvo i poštivanje tradicije: tri temeljna elementa koji su protumačeni u suvremenim terminima, odnosno obraćajući pažnju na vrijednosti transparentnosti, razmatranja osoblja, poštivanje okoliša , tehnološke inovacije i širenje kulture tjestenine. U ovom ambicioznom projektu radimo s vrlo kompetentnim mladim ljudima koji dijele s nama želju za stvaranjem najkvalitetnijeg proizvoda. Aniello Donnarumma i Arturo Elefante polažu tijesto na brončane kalupe i izvlače tjestninu u svojim oblicima. Vincenzo i Stefano su neki od poljoprivrednika koji uzgajaju durum pšenicu. Nicola i Giusy De Vita rade u mlinovima durum pšenice za Pastificio dei Campi. Mario Afeltra i Aniello Delo pažljivo pune tjesteninu u svaku kutiju, Arianna Acropoli brine o poslovanju a Giuseppe Giordano je računovođa. Svaki od tih ljudi i njihove vještine dio su projekta Pastificio dei Campi.

Mi smo dvoje mladih poduzetnika s dugom obiteljskom tradicijom u svijetu Gragnano tjestenine i odlučili smo stvoriti inovativni projekt a naš cilj je iskoristiti umijeće tjestenine u Gragnanu“

Pasta dei Campi službena je pasta svjetskih JRE kuhara i njihovih restorana.

Loading...