La Nicchia ,u prijevodu „Niša “, simbolizira vrijednost područja pomoću slike i imena koji pozivaju na nešto što treba sačuvati s pažnjom i predanošću.
“La Nicchia” ne nudi samo tipične proizvode otoka, nego i izbor najboljih sirovina, koristeći najjednostavnije moguće metode za obradu i poštivanje njihove jedinstvenosti.

Antonio Bonomo i Girolamo Giglio su tvorci i vlasnici plantaže Kapara u Pantelleriji još 1949. godine.

Pantelleria je najveći grad na talijanskom istoimenom otoku u Sicilijanskom tjesnacu, 100 km jugozapadno od Sicilije i tek 60 km istočno od obale Tunisa.

La Nicchia nudi prekrasnu i jako zanimljivu paletu proizvoda od kapara.

Možda ne znaju svi …..
Kapar (Capparis spinosa L.) tipičan je grm mediteranske flore koji je karakterističan za uzgoj na starim zidovima, u pukotinama stijena, posebno u morskim područjima: ima osnovni i drvenasti dio koji se sastoji od stabla i gornji dijelovi se sastoje od grana zelene konzistencije.
Visina je u rasponu od 30 do 50 cm, a tamnozelena, mesnata i ovalna lišća s vrlo izraženim cvjetovima čije bijele i ružičaste boje imaju nježne ljubičaste refleksije.

PROIZVODI

Hrskavi kapari– sušeni 280g

Kapari su svi iste, pažljivo odabrane veličine kako bi proizvod postigao ravnomjernu konzistenciju. Kapari su probrani i osušeni na suncu, a zatim sušeni u dehidratoru kako bi dobili hrskavost što je potpuno neuobičajeno za kapare. Izvrsna zabava za ukrašavanje jela...

Hrskavi kapari– sušeni 70g

Kapari su svi iste, pažljivo odabrane veličine kako bi proizvod postigao ravnomjernu konzistenciju. Kapari su probrani i osušeni na suncu, a zatim sušeni u dehidratoru kako bi dobili hrskavost što je potpuno neuobičajeno za kapare. Izvrsna zabava za ukrašavanje jela...

Listovi kapara u maslinovom ulju 220g

Pažljivo odabrani listovi biljke kapara, čvrsti i hrskavi s pravom ravnotežom okusa i ugodne kiselosti. Lijepo izgledaju na tanjuru i dobrog su okusa. Idealno za ukrašavanje svih jela na bazi ribe, mesa, kuhanog i sirovog povrća.

Mljeveni suhi cvijet kapara 120g

Veliki plodovi kapara, odstranjeni, sušeni, razbijeni i prosijani. Crunchy proizvod sa sjemenkama i meso od bobičastog voća, koje daje aromatičnu i hrskavu notu za sve vrste jela. Idealno za peciva, sirove plodove mora, salate, rižoto i jela od tjestenine.

Plod kapara u maslinovom ulju 240g

Kapari srednje veličine, spremni za upotrebu.Kako bi održali svoju mesnatu teksturu, čuvaju se u ulju.Savršeni za predjela.

Sol kapara 250g

Proizvod koji se uvijek smatra procesnim otpadom, to je morska sol impregnirana vegetacijskom vodom koju kapari oslobađaju u fazi zrelosti. Aroma i sol su stoga intimno isprepleteni kroz proces prirodne fermentacije kapara. Začiniti salate i koristiti za sirova jela od...
Loading...