La Nicchia ,u prijevodu „Niša “, simbolizira vrijednost područja pomoću slike i imena koji pozivaju na nešto što treba sačuvati s pažnjom i predanošću.
“La Nicchia” ne nudi samo tipične proizvode otoka, nego i izbor najboljih sirovina, koristeći najjednostavnije moguće metode za obradu i poštivanje njihove jedinstvenosti.

Antonio Bonomo i Girolamo Giglio su tvorci i vlasnici plantaže Kapara u Pantelleriji još 1949. godine.

Pantelleria je najveći grad na talijanskom istoimenom otoku u Sicilijanskom tjesnacu, 100 km jugozapadno od Sicilije i tek 60 km istočno od obale Tunisa.

La Nicchia nudi prekrasnu i jako zanimljivu paletu proizvoda od kapara.

Možda ne znaju svi …..
Kapar (Capparis spinosa L.) tipičan je grm mediteranske flore koji je karakterističan za uzgoj na starim zidovima, u pukotinama stijena, posebno u morskim područjima: ima osnovni i drvenasti dio koji se sastoji od stabla i gornji dijelovi se sastoje od grana zelene konzistencije.
Visina je u rasponu od 30 do 50 cm, a tamnozelena, mesnata i ovalna lišća s vrlo izraženim cvjetovima čije bijele i ružičaste boje imaju nježne ljubičaste refleksije.

PROIZVODI

Hrskavi kapari– sušeni 280g

Kapari su svi iste, pažljivo odabrane veličine kako bi proizvod postigao ravnomjernu konzistenciju. Kapari su probrani i osušeni na suncu, a zatim sušeni u dehidratoru kako bi dobili hrskavost što je potpuno neuobičajeno za kapare. Izvrsna zabava za ukrašavanje jela...

Listovi kapara u maslinovom ulju 220g

- Listovi kapara u maslinovom ulju dolaze nam s otoka Pantelleria, smješten južno od Sicilije. Pažljivo odabrani listovi kapara, čvrsti i hrskavi, ugodne oštrine s pravom ravnotežom između ljutih i aromatičnih okusa. Osim što imaju dobar okus, na tanjuru izgledaju...

Mljeveni suhi cvijet kapara 120g

Veliki plodovi kapara, odstranjeni, sušeni, razbijeni i prosijani. Crunchy proizvod sa sjemenkama i meso od bobičastog voća, koje daje aromatičnu i hrskavu notu za sve vrste jela. Idealno za peciva, sirove plodove mora, salate, rižoto i jela od tjestenine.

Plod kapara u maslinovom ulju 240g

Kapari srednje veličine, spremni za upotrebu.Kako bi održali svoju mesnatu teksturu, čuvaju se u ulju.Savršeni za predjela.

Sol kapara 250g

Proizvod koji se uvijek smatra procesnim otpadom, to je morska sol impregnirana vegetacijskom vodom koju kapari oslobađaju u fazi zrelosti. Aroma i sol su stoga intimno isprepleteni kroz proces prirodne fermentacije kapara. Začiniti salate i koristiti za sirova jela od...
Loading...