Pastificio Attilio Mastromauro – Granoro Srl sa sjedištem je u mjestu Corato, u Pugliji, regiji smještenoj u srcu južne Italije, uronjenom u područje bogato poviješću i tradicijama, uvijek poznato kao područje proizvodnje najbolje trusne pšenice u Italiji i Europi.

Potjekao iz drevne obitelji proizvođača industrijske tjestenine, koja je tjesteninu proizvodila od 1930. godine, gospodin Attilio Mastromauro osnovao je novu vlastitu tvornicu tjestenine, s markom Granoro, i započeo svoj posao 1967. godine.

Mnoge dijelove proizvodnih linija osobno je dizajnirao gospodin Attilio Mastromauro, a prema njegovim planovima izrađivali su ih najkvalificiraniji talijanski proizvođači strojeva za tvornice tjestenine.

Gospodin Attilio Mastromauro preneo je sve svoje duboko znanje kćeri Marini i Danieli, uvjereni da se samo dubokim poznavanjem svih trenutaka proizvodnog procesa, uključujući i one „kritične“, mogu primijeniti modifikacije i ciljane intervencije kako bi se uklonili uzroci.

Izrada visokokvalitetne tjestenine koja svakim danom postaje sve bolja i bolja zapravo je osnovno načelo i „zvanje“ koje je karakteriziralo životno djelo gospodina Attilioa Mastromaura i njegove obitelji: „Traženje najboljeg“ – kaže on “To je kontinuirana i svakodnevna obveza i sutra možemo učiniti bolje nego jučer”.

Tijekom godina, visokotehnološki sustavi Granoroa uvijek su se obnavljali i modernizirali kako bi jamčili visok i konstantan proizvodni standard te adekvatno odgovarali i na parametre kvalitete i sigurnosti i zdravlja koji su se razvijali tijekom godina.

 

KARAKTERISTIKE PAŠTE GRANORO BEZ GLUTENA

Miris i okus bezglutenskih tjestenina Granoro tipični su za kukuruz, prigušen rižinim brašnom i biljnom notom kvinoje.

Odlučeno je uključiti kvinoju u mješavinu kako bi se uravnotežio unos vlakana, mineralnih soli i proteina .

Mješavina triju brašna daje tjestenini ne-staklastu žutu boju, poput mnogih tjestenina na tržištu, ali žutu koja je vrlo slična tjestenini od durum pšenice. Tjestenina tako ima dobru žilavost nakon kuhanja, a hrapavost površine omogućuje da se začini dobro vežu.

PROIZVODI

Spaghetti – gluten free Granoro 400 g

Talijanski stručnjaci za tjesteninu Granoro, lansirali su impresivnu ponudu tjestenina bez glutena. Napravljena od sastojaka bez glutena kao što su kukuruzno brašno, rižino brašno i brašno od kvinoje, ova ukusna opcija bez glutena izgleda, djeluje i ima vrlo sličan okus...

Fusilli – gluten free Granoro 400 g

Tjestenina bez glutena s quinoa brašnom. Posebno formulirano za osobe koje ne podnose gluten.

Penne – gluten free Granoro 400 g

Tjestenina bez glutena s quinoa brašnom. Posebno formulirano za osobe koje ne podnose gluten.

Casarecce – gluten free Granoro 400 g

Tjestenina bez glutena s quinoa brašnom. Posebno formulirano za osobe koje ne podnose gluten.

Zelene Tagliatelle durum Puglia – Granoro 500 g

Zelena gnijezda dolaze s talijanskog juga iz Puglie. Proizvode se na tradicionalan način od durum pšenice. Nakon 5 minuta kuhanja dobiva se lijepo kuhana al dente tjestenina sa nježnim okusom špinata.

Tagliatelle durum Puglia – Granoro 500 g

Talijanska tjestenina Granoro iz Puglie izrađuje se od durum brašna bez dodavanja jaja. Durum brašno dobiva se mljevenjem posebne, nešto tvrđe sorte pšenice iz roda Triticum durum i u usporedbi s običnom pšenicom takva zrna sadržavaju više bjelančevina. Zbog veće...
Loading...