brands | Granoro |
---|---|
Pakiranje | 500 g |
Tagliatelle durum Puglia – Granoro 500 g
Talijanska tjestenina Granoro iz Puglie izrađuje se od durum brašna bez dodavanja jaja. Durum brašno dobiva se mljevenjem posebne, nešto tvrđe sorte pšenice iz roda Triticum durum i u usporedbi s običnom pšenicom takva zrna sadržavaju više bjelančevina. Zbog veće količine glutena koristi se u proizvodnji vrlo kvalitetne durum tjestenine. Talijanska pasta obično se kuha “al dente”, da se ne prekuha, tj. da ne bude previše mekana već čvrsta pod zubima. Izvan Italije, suha tjestenina se češće radi od drugih tipova brašna, kao što je pšenično brašno, ali tako se dobiva mekši proizvod koji se ne može pripremati “al dente”. Tjestenina durum ima važnu ulogu u zdravoj prehrani, jer sadrži dosta prehrambenih vlakana, malu količinu masti i nema kolesterola.