Mlin „Molino“ Grassi smješten je u mjestu Freone u neposrednoj okolici Parme.
Tvrtka je osnovana  1934. godine i tada specijalizirana samo za proizvodnju kruha. U 60-im godinama prošlog stoljeća obitelj je započela proizvodnju brašna i uspostavila jednu od prvih linija za preradu tvrde pšenice u sjevernoj Italiji.

U devedesetim godinama obitelj Grassi među prvima shvaća važnost organske proizvodnje, otvaranje novih tržišta i stabilno partnerstvo s međunarodnim brandovima. Od tada, već više od trideset godina bave se istraživanjima koristeći samo najbolje sirovine za prave vrhunske proizvode, kako u pogledu kvalitete tako i nutritivnih vrijednosti.

Sada u svojoj četvrtoj generaciji, Molino Grassi jedan je od lidera biološke proizvodnje i u Italiji priznat kao No.1 ekspert za ispitivanje novih sorti pšenice i vrste proizvoda. Stav o inovaciji u znaku tradicije uključulje timski odnos s poljoprivrednim svijetom, redefiniran kroz novi, više suradnički i manje konkurentan pristup u opskrbnom lancu. Iz takve važne priče stvaraju se vrhunska brašna sposobna stvoriti proizvod vrijedan divljenja i pruža zadovoljstvo krajnjih korisnika po svim mjerilima.

Danas tvrtka ima najsuvremeniji industrijski kompleks s najboljim tehnologijama. Mlin za proizvodnju brašna dnevno preradi 440 tona durum i druge vrste pšenica.

Godine 1996. Molino Grassi dobiva certifikat ISO 9000 sustava kvalitete. U 2005 također dobiva ISO 22000 certifikat. U skladu sa razvojem tvrtke Molino Grassi nedavno je nagrađen certifikatima GMP Plus, Kosher i Halal.

Molino Grassi danas je važna referentna točka na europskoj razini za proizvodnju kvalitetnog brašna.

PROIZVODI

Durum semola za svježu tjesteninu – 5kg

Semola je krupica dobivena mljevenjem durum pšenice (triticum durum), a koristi se prvenstveno za izradu tjestenina. Karakterizira je visok sadržaj glutena, a daje žilavo i neelastično tijesto koje nije pogodno za proizvodnju kruha. Tjestenina proizvedena iz durum pšenice odlikuje se...
Loading...