Mlin „Molino“ Grassi smješten je u mjestu Freone u neposrednoj okolici Parme.
Tvrtka je osnovana  1934. godine i tada specijalizirana samo za proizvodnju kruha. U 60-im godinama prošlog stoljeća obitelj je započela proizvodnju brašna i uspostavila jednu od prvih linija za preradu tvrde pšenice u sjevernoj Italiji.

U devedesetim godinama obitelj Grassi među prvima shvaća važnost organske proizvodnje, otvaranje novih tržišta i stabilno partnerstvo s međunarodnim brandovima. Od tada, već više od trideset godina bave se istraživanjima koristeći samo najbolje sirovine za prave vrhunske proizvode, kako u pogledu kvalitete tako i nutritivnih vrijednosti.

Sada u svojoj četvrtoj generaciji, Molino Grassi jedan je od lidera biološke proizvodnje i u Italiji priznat kao No.1 ekspert za ispitivanje novih sorti pšenice i vrste proizvoda. Stav o inovaciji u znaku tradicije uključulje timski odnos s poljoprivrednim svijetom, redefiniran kroz novi, više suradnički i manje konkurentan pristup u opskrbnom lancu. Iz takve važne priče stvaraju se vrhunska brašna sposobna stvoriti proizvod vrijedan divljenja i pruža zadovoljstvo krajnjih korisnika po svim mjerilima.

Danas tvrtka ima najsuvremeniji industrijski kompleks s najboljim tehnologijama. Mlin za proizvodnju brašna dnevno preradi 440 tona durum i druge vrste pšenica.

Godine 1996. Molino Grassi dobiva certifikat ISO 9000 sustava kvalitete. U 2005 također dobiva ISO 22000 certifikat. U skladu sa razvojem tvrtke Molino Grassi nedavno je nagrađen certifikatima GMP Plus, Kosher i Halal.

Molino Grassi danas je važna referentna točka na europskoj razini za proizvodnju kvalitetnog brašna.

PROIZVODI

Durum semolina za tjesteninu

Semolina je brašno od durum pšenice, koje će tjestenini dati grublju teksturu a samim time omogućiti da umak bolje prijanja na tjesteninu. Mlin „Molino“ Grassi smješten je u mjestu Freone u neposrednoj okolici Parme. Molino Grassi jedan je od lidera...
Loading...