Povijest uljare Agostini u Petritolu u talijanskoj regiji Marche velika je priča o strasti, tradiciji i izvrsnosti. Putovanje je započelo 70-ih godina, obiteljski obrt koji se prenosi sa oca na sina, sada do treće generacije. Uljara Agostini, spoj tradicije i inovacije, stvara jedinstvena ulja visoke kvalitete.
Danas je poslovanje Agostini maslinovog ulja napredovalo, tvrtka je postigla značajne rezultate. Uljara Agostini za maslinovo ulje Agostini uvršteno je među 200 najboljih maslinova ulja na svijetu u prestižnom njemačkom gastronomskom časopisu “Der Feinschmecker”.
Od uzgoja maslina 1945. godine do prestižnog NO.1 priznanja L’ORO D’ITALIA za najbolje talijansko ulje 2017 godine. Također za isto ulje SUBLIMIS osvajaju i zlatnu medalju NEW YORK100C Best Olives Oil.
„Tri načela koja vode našu strast su: kvaliteta, održivost i inovacija u apsolutnom poštivanju naše zemlje. Stovorili smo ekstra djevičansko maslinovo ulje na strogim standardima kvalitete, postižući brojna priznanja za kvalitetu i ekonomsku održivost naših proizvoda.“