- Home
- Sirevi, suhomesnati proizvodi
- Grana Padano & Parmigiano Reggiano
- Grana padano 16.mjeseci cijeli kolut- Zanetti
Grana padano 16.mjeseci cijeli kolut- Zanetti
Originalni Grana Padano sir, 16 mjeseci star.
Grana Padano sir simbol je Italije, koji je poznat svugdje u svijetu. Grana Padano je tvrdi sir koji se proizvodi u dolini rijeke Po, u sjevernoj Italiji i nosi D.O.P. oznaku.
Napravljen je od punomasnog kravljeg mlijeka, spada u kategoriju tvrdih polumasnih sireva, sitnog zrna, bijele ili žute boje, zatvoren u tvrdu, tamno žutu koru koja je glatka i gusta.
Ima mirisnu aromu i karakterističan okus.
U Italiji ga zovu bodybilder među sirevima, ne samo zbog veličine koluta nego i zbog niskog sadržaja masti i visokog postotka proteina i kalcija.
Punog je okusa ali lak za probavu!
Categories: Grana Padano & Parmigiano Reggiano, Sirevi, suhomesnati proizvodi
Tags: sir, tvrdi sir, zanetti
Related Products
Kozji sir s tartufima cca.400g- hrvatska
Sir s tartufima, najomiljeniji među našim sirevima! Vrlo ukusan, prirodne, intenzivne i postojane arome. Kozji sir sa tartufima proizveden u Hrvatskoj.
Pecorino Re Sardo– ovčji polutvrdi sir ( Sardinija) 3kg
0 out of 5
0 review(s)Pecorino Re Sardo– ovčji polutvrdi sir ( Sardinija) 3kg
Pecorino Re Sardo ovčji je sir sa Sardinije sa zrenjem od najmanje 60 dana. Tekstura je kompaktna, bijele do slamnato žute boje. Okus je lagano aromatičan, uravnotežen, karakterističnih nota mladog pecorina. „Sardinijski kralj“, kako je i izvorni naziv ovoga sira...
Ribani parmezan 1000g- Zanetti
Dehidrirani Grana Padano ribani sir idealan je za tjesteninu, lasagne ili pizze. Parmezan, tvrdi, polumasni žuti sir od neobranog kravljeg mlijeka. Pikantnog je okusa i mirisa. Potječe iz okolice talijanskog grada Parme, odakle mu dolazi ime i najpoznatiji je iz...
Pecorino sardo medoro– ovčji polutvrdi sir (Sardinia)
Pecorino Medoro dop prepoznatljiv je ovčji sir sa talijanskog otoka Sardinije. Kako se proizvodi u skladu sa sardinijskom tradicijom i napravljen je od 100% ovčjeg mlijeka sa Sardinije sačuvani su svi izvorni okusi. Dozrijeva najmanje četiri mjeseca. To je onaj...
Capra sarda- kozji sir (sardinia) Zanetti
Capra Sarda je tvrdi kozji sir sa otoka Sardinije. Odležava najmanje 6 mjeseci, slatkastog je okusa ima kremastu teksturu uz naznake oraha. Ima naboranu žutu koru i tvrdu kompaktnu unutrašnjost boje bjelokosti. Ovo je pravi tvrdi kozji sir, mirišljav od...
Pecorino Fiore Sardo dop – ovčji polutvrdi sir sa Sardinije.
0 out of 5
0 review(s)Pecorino Fiore Sardo dop – ovčji polutvrdi sir sa Sardinije.
Pecorino Fiore Sardo je tvrdi punomasni sir napravljen od ovčjeg mlijeka domaćih proizvođača s otoka Sardinije, koji od 1996. zaštićen od strane ovlaštenog zemljopisnog podrijetla. Nakon soljenja slijedi postupak dimljenja na određenom mediteranskom drvu do 15 dana. Nakon ukupnog starenja...