- Home
- Sirevi, suhomesnati proizvodi
- Grana Padano & Parmigiano Reggiano
- Grana padano 16.mjeseci cijeli kolut- Zanetti
Grana padano 16.mjeseci cijeli kolut- Zanetti
Originalni Grana Padano sir, 16 mjeseci star.
Grana Padano sir simbol je Italije, koji je poznat svugdje u svijetu. Grana Padano je tvrdi sir koji se proizvodi u dolini rijeke Po, u sjevernoj Italiji i nosi D.O.P. oznaku.
Napravljen je od punomasnog kravljeg mlijeka, spada u kategoriju tvrdih polumasnih sireva, sitnog zrna, bijele ili žute boje, zatvoren u tvrdu, tamno žutu koru koja je glatka i gusta.
Ima mirisnu aromu i karakterističan okus.
U Italiji ga zovu bodybilder među sirevima, ne samo zbog veličine koluta nego i zbog niskog sadržaja masti i visokog postotka proteina i kalcija.
Punog je okusa ali lak za probavu!
Categories: Grana Padano & Parmigiano Reggiano, Sirevi, suhomesnati proizvodi
Tags: sir, tvrdi sir, zanetti
Related Products
Caprina del nonno– kozji polutvrdi sir
Polutvrdi kozji sir s blagom aromom kozjeg mlijeka, a ugodnog i ne snažnog mirisa čine ga idealnim za plate, pizze ili sendviče. Ukusan sir koji se lako reže, nema debelu koru i nježne je arome daje mu prednost kod izbora...
Pecorino sardo medoro– ovčji polutvrdi sir (Sardinia)
Pecorino Medoro dop prepoznatljiv je ovčji sir sa talijanskog otoka Sardinije. Kako se proizvodi u skladu sa sardinijskom tradicijom i napravljen je od 100% ovčjeg mlijeka sa Sardinije sačuvani su svi izvorni okusi. Dozrijeva najmanje četiri mjeseca. To je onaj...
Pecorino Fiore Sardo dop – ovčji polutvrdi sir sa Sardinije.
0 out of 5
0 review(s)Pecorino Fiore Sardo dop – ovčji polutvrdi sir sa Sardinije.
Pecorino Fiore Sardo je tvrdi punomasni sir napravljen od ovčjeg mlijeka domaćih proizvođača s otoka Sardinije, koji od 1996. zaštićen od strane ovlaštenog zemljopisnog podrijetla. Nakon soljenja slijedi postupak dimljenja na određenom mediteranskom drvu do 15 dana. Nakon ukupnog starenja...
Pecorino vecchio Cacio di Pienza- ovčji polutvrdi sir (Toscana)
0 out of 5
0 review(s)Pecorino vecchio Cacio di Pienza- ovčji polutvrdi sir (Toscana)
Vecchio cacio di Pienza tvrdi je ovčji sir, pravi Toskanski odlikaš napravljen od ovčjeg mlijeka koje dolazi s pašnjaka val d'Orcia. Tipično područje poznato po svojim karakterističnim prirodnim i aromatičnim biljem. Radi se o pecorinu odležanom 120 dana koji se proizvodi...
Ricotta salata toscanella- ovčja ricotta, polutvrda
Ricotta Salata je ovčji sir mliječno bijele boje s čvrstom teksturom i umjerenog slanog okusa. Prepoznatljiv aromatičan miris i okus ovčjeg mlijeka daju posebnu notu u kombiniranju s drugim namirnicama pa se često koristi u salatama, a idealan je za...
Parmigiano reggiano 24 mjeseca cijeli kolut- Zanetti
Parmigiano Reggiano D.O.P. dolazi iz Parme, južno od rijeke Po. Svi sastojci su 100% iz Italije, te zbog toga sir nosi žig i oznaku D.O.P. Parmigiano Reggiano sir je sir oštrog, kompleksnog, bogatog okusa i zrnaste teksture, koji dozrijeva najmanje...