Parmigiano reggiano 24 mjeseca cijeli kolut- Zanetti

Parmigiano Reggiano D.O.P. dolazi iz Parme, južno od rijeke Po. Svi sastojci su 100% iz Italije, te zbog toga sir nosi žig i oznaku D.O.P. Parmigiano Reggiano sir je sir oštrog, kompleksnog, bogatog okusa i zrnaste teksture, koji dozrijeva najmanje 12 mjeseci, te što duže zrije to je bogatijeg i jačeg okusa.

Umjetnost nastajanja ovog sira leži u ljudskom radu po tradiciji staroj 1000 godina, na njegovanoj i zaštićenoj zemlji, gdje se tradicija i zemlja spajaju, te proizvode ovaj jedinstveni sir posebnog okusa. Parmigiano Reggiano sir proizvodi se s isključivo svježim kravljim mlijekom, te je za 1 kolut sira potrebno oko 500L svježeg mlijeka, to jest 10L mlijeka donosi 1KG sira.
Kora Parmigiano Reggiano D.O.P. je vrlo tvrda, pošto je sir zreliji izvana, a mlađi u sredini, ali koru nemojte bacati, jer se ona može koristiti kao sjajan pojačivač okusa za razna jela. Tijekom kuhanja koru ubacite u jelo i bit ćete iznenađeni čarolijom okusa koja će iz nje proizaći.

Parmigiano Reggiano D.O.P. najviše s koristi za razna rižota i tjestenine, ali savršeno odgovara i na platama uz čašu finog crnog, ili bijelog vina.

Compare
brands

ZANETTI

Pakiranje

38 kilograma kolut

Loading...