| brands | ZANETTI |
|---|---|
| Pakiranje | 6,00 kg / kom |
- Home
- Sirevi, suhomesnati proizvodi
- Tvrdi sirevi sa porijeklom
- Montasio- kravlji polutvrdi sir Zanetti (dop Italija)
Montasio- kravlji polutvrdi sir Zanetti (dop Italija)
Montasio je punomasni, polutvrdi, kravlji sir. Dio je velike skupine alpskih sireva porijeklom iz talijanske regije Friuli-Venezia-Giulia. Montasio je sir kremaste teksture, bogatog voćnog okusa, u čijim notama se ponekad prepoznaje ananas. Sir je zemljopisno zaštićen oznakom (DOP). Tradicionalno se koristi kao glavni sastojak talijanskog specijaliteta “Frico” kao i u čuvenom specijalitetu “Fondue”. Način proizvodnje datira još iz sredine 13. Stoljeća, a pretpostavlja se da je recept smislio opat koji je bio zadužen za održavanje planinskih koliba u Julijskim Alpama.
Koluti su veličine oko 6 kilograma.
Model: 467
Categories: Sirevi, suhomesnati proizvodi, Tvrdi sirevi sa porijeklom
Tags: sir, tvrdi sir, zanetti
Related Products
Pecorino sardo medoro– ovčji polutvrdi sir (Sardinia)
Pecorino Medoro dop prepoznatljiv je ovčji sir sa talijanskog otoka Sardinije. Kako se proizvodi u skladu sa sardinijskom tradicijom i napravljen je od 100% ovčjeg mlijeka sa Sardinije sačuvani su svi izvorni okusi. Dozrijeva najmanje četiri mjeseca. To je onaj...
Pecorino Romano DOP 1,5 kg
Ako volite Parmigiano Reggiano svakako probajte i ovaj sir! Pecorino Romano jedna je od najčešće korištenih, oštrijih alternativa parmezanskim sirevima. Zbog tvrde teksture i oštrog i slanog okusa, Pecorino Romano izvrstan je nadjev jelima od tjestenine, kruha i pečenja. Sastavni...
Mascarpone 500g Sabelli
Mascarpone sir radi se od kravljeg vrhnja. Za razliku od ostalih sireva, on se ne pravi sa starterom ili sirilom i ne uključuje rezanje ili odvajanje sirnice od sirutke. Nježan okus i tekstura čine ga nezamjenjivim sastojkom u mnogim kremastim...
Parmigiano reggiano 24 mjeseca cijeli kolut- Zanetti
Parmigiano Reggiano D.O.P. dolazi iz Parme, južno od rijeke Po. Svi sastojci su 100% iz Italije, te zbog toga sir nosi žig i oznaku D.O.P. Parmigiano Reggiano sir je sir oštrog, kompleksnog, bogatog okusa i zrnaste teksture, koji dozrijeva najmanje...
Bra duro aged- kravlji polutvrdi sir zanetti (dop Italija)
0 out of 5
0 review(s)Bra duro aged- kravlji polutvrdi sir zanetti (dop Italija)
Sir Bra Duro DOP kravlji je sir kojemu zrenje traje najmanje 180 dana. Čvrste je teksture i posebnog okusa s karakteristikama oraha, badema, svježe mirisne trave i mlijeka. U ustima se pretvara u kremasti zalogaj punog okusa svježeg mlijeka i...
Tallegio dop incarto- kravlji meki sir (la malga bianca)
0 out of 5
0 review(s)Tallegio dop incarto- kravlji meki sir (la malga bianca)
Taleggio sir smatra se jednim od najstarijih mekih sireva. Počeo se proizvoditi još u 10. stoljeću u dolini Taleggio, u Italiji. Taleggio ima miris sličan mirisu mokre trave i što duže stoji aroma mu postaje snažnija. Njegov okus za razliku...


















