Mladi pijetao coqoulett 500g (brzo smrznuto)

Naša priča o jednom pijetlu, hrvatskom proizvodu, prirodnom uzgoju i kulinarskom specijalitetu.

Način na koji smo ga mi pripremali je sous vide na 73 stupnja, trajanje 90 minuta. Od začina smo koristili samo sol, papar, majčinu dušicu i maslinovo ulje. Unaprijed pripremljeni pjetlići jednostavno se završavaju na grillu ili green eggu desetak minuta.

Pjetlići se uzgajaju na domaćem OPG-u Belošević, mjesto Reka, pored grada Koprivnice. Hranjeni su posebnim režimom ishrane bez antibiotika te sva hranjiva svojstva su organskog podrijetla (kukuruzna sorta tvrdunac, razna bilja koja uključuju origano, ružmarin, neven …) Sva hrana koja se koristi u proizvodnji dolazi isključivo iz Hrvatske. Važna karakteristika mladog pjetlića je ta da meso ima niski postotak masnoće koji iznosi ispod 3% te samim time se može nazvati „Fit“ opcijom. Novost su naše ponude a brzu popularnost stekli su od istarskih restorana, dalmatinskih konoba, velikih hotelskih kuća sve do najboljih pubskih jelovnika.

Prosječna težina iznosi 500 grama. U jednom pakiranju se nalazi 8 komada, na tržište dolaze kao brzosmrznuti proizvod.

Compare
Category: Tags: ,
Loading...