Coppa Stagionata (začinjena)

Slano-slatkog ugodnog okusa s pikantnim aromama i nježan, elegantan miris ključne su osobine prepoznatljive Coppe iz Salumerije Bombieri iz Verone. Rezanjem ćete otkriti jarko crvene kriške s ružičastim i bijelim prugama.
Coppa je tradicionalni talijanski sušeni proizvod od svinjetine. To je proizvod od cijelog mišića, što znači da se ne melje prije punjenja u crijeva, pa je u tom kontekstu sličan sušenoj šunki ili pršutu. Vjeruje se da potječe iz Kampanije, južne regije u Italiji. Meso coppe je skup mišića koji se proteže od vrata do plećke. Ime je dobilo po načinu obrade jer se „capo“ odnosi na glavu, a „collo“ na vrat. Mesari ga nazivaju vratnim mišićem ili vratinom. (capocollo / vratina)
Coppa je prilično svestrana, a način na koju je poslužujete ovisi o vašem ukusu. Često ćete je vidjeti na hladnim platama ili kao zvijezdu sendviča. Možete je staviti na pizzu, tjesteninu ili salatu.
Smokve punjene gorgonzolom umotane u coppu jedna su od najboljih stvari koje ćete ikada probati! Preporučujemo da coppu stavite na bruschettu ili pizzu s domaćim specijalitetima s nečim slatkim i slanim, poput voća i kozjeg sira ili svježe mozzarelle. Coppa je izvrsna mesna namirnica koja omogućuje savršenu ravnotežu okusa slatkog, ljutog i slanog.
Još jedan zabavan recept je prženje tanko narezane Coppe dok ne postane hrskava, čime se u biti stvara „coppa chips“ ili „coppa crisp“. Može se koristiti kao ukras u salati s rikulom, zrelom dinjom, mladim sirom, orasima i balzamičnim octom.
Kao što vidite, prilično je svestrana. Ali probajte samo jednu tanku krišku coppe i okusi će vas prenijet izravno u srce južne Italije, u Kampaniju!
Coppa i buđola su isti proizvod! Coppa je talijanski naziv, dok je buđola istarski naziv. Razlike u okusu, mirisu ili teksturi mogu postojati ovisno o recepturi, vrsti začina, te duljini i načinu sušenja, kao i tradiciji proizvodnje.

Compare

You may also like…

Prosciutto crudo– sušena šunka– Gicrudo 3 kg

Okusi suhog, slanog mesa i slatkog, sočnog voća savršeno se ljube, Talijani još jednom dokazuju da su neprikosnoveni svjetski zavodnici. Osvajanje svijeta ukusnim jelima započeli su još u antici. Umjetnost konzerviranja prednjeg svinjskog buta soljenjem i sušenjem u svojim djelima...

Panceta rolana u papru 1,5 kg

Svaki kuhar ima svoje tajne u kuhinji, a slanina je za mnoge dragocjeni saveznik u davanju okusa i strukture različitim jelima. Rolana panceta je izrazito ukusan i začinjen proizvod, koji posebnu aromu duguje bogatom procesu pripreme i sazrijevanja.

Lardo 2 kg

Lardo je napravljen od debelog sloja masti sa leđa svinje. Masni sloj mora biti najmanje tri centimetra debljine. Jedini začini koji se tradicionalno koriste za izradu larda su morska sol, mljeveni crni papar, svježi ružmarin i sjeckani češnjak. Teksturu je...
Loading...

Select at least 2 products
to compare