- Home
- Sirevi, suhomesnati proizvodi
- Grana Padano & Parmigiano Reggiano
- Ribani svježi parmezan Fresco 500g – Zanetti
Ribani svježi parmezan Fresco 500g – Zanetti
Parmezan, tvrdi, polumasni žuti sir od neobranog kravljeg mlijeka. Pikantnog je okusa i mirisa.
Potječe iz okolice talijanskog grada Parme, odakle mu dolazi ime i najpoznatiji je iz porodice tvrdih sireva zrnaste strukture.
Zrije od jedne do četiri godine a zrenjem mu se pojačava okus i miris.
Općenito je pravilo da je svježe naribani sir kvalitetniji jer nema dodatnih sastojaka i bolje se topi.
Categories: Grana Padano & Parmigiano Reggiano, Sirevi, suhomesnati proizvodi
Tags: parmezan, parmigiano reggiano, pizza, zanetti
Related Products
Parmigiano reggiano 24 mjeseca 1kg – Zanetti
Parmigiano Reggiano D.O.P. dolazi iz Parme, južno od rijeke Po. Svi sastojci su 100% iz Italije, te zbog toga sir nosi žig i oznaku D.O.P. Parmigiano Reggiano sir je sir oštrog, kompleksnog, bogatog okusa i zrnaste teksture, koji dozrijeva najmanje...
Bra duro aged- kravlji polutvrdi sir zanetti (dop Italija)
0 out of 5
0 review(s)Bra duro aged- kravlji polutvrdi sir zanetti (dop Italija)
Sir Bra Duro DOP kravlji je sir kojemu zrenje traje najmanje 180 dana. Čvrste je teksture i posebnog okusa s karakteristikama oraha, badema, svježe mirisne trave i mlijeka. U ustima se pretvara u kremasti zalogaj punog okusa svježeg mlijeka i...
Mascarpone 500g Sabelli
Mascarpone sir radi se od kravljeg vrhnja. Za razliku od ostalih sireva, on se ne pravi sa starterom ili sirilom i ne uključuje rezanje ili odvajanje sirnice od sirutke. Nježan okus i tekstura čine ga nezamjenjivim sastojkom u mnogim kremastim...
Caprina del nonno– kozji polutvrdi sir
Polutvrdi kozji sir s blagom aromom kozjeg mlijeka, a ugodnog i ne snažnog mirisa čine ga idealnim za plate, pizze ili sendviče. Ukusan sir koji se lako reže, nema debelu koru i nježne je arome daje mu prednost kod izbora...
Ricotta 250g Sabelli
Ricotta je vjerojatno najomiljeniji svježi talijanski sir a proizvodi se od najkvalitetnijeg kravljeg mlijeka i ima prepoznatljivu svježinu u bilo kojem trenutku. Ricotta se tradicionalno proizvodi desetljećima a zadržala je svoju autentičnost tijekom godina jer se u mljekari Sabelli proizvodi...
Gorgonzola dolce dop Ballarini 1,5kg – Zanetti
Danas se proizvode dvije vrste Gorgonzole, Dolce i Piccante ili Mountain. Dolce je "blaža" i krhkija vrsta zbog kraćeg procesa zrenja, većeg postotka vode i manjeg postotka soli u siru (Piccante sadrži do 3% soli). Originalna Gorgonzola ima oznaku D.O.C....














