- Home
- Sirevi, suhomesnati proizvodi
- Grana Padano & Parmigiano Reggiano
- Ribani svježi parmezan Fresco 500g – Zanetti
Ribani svježi parmezan Fresco 500g – Zanetti
Parmezan, tvrdi, polumasni žuti sir od neobranog kravljeg mlijeka. Pikantnog je okusa i mirisa.
Potječe iz okolice talijanskog grada Parme, odakle mu dolazi ime i najpoznatiji je iz porodice tvrdih sireva zrnaste strukture.
Zrije od jedne do četiri godine a zrenjem mu se pojačava okus i miris.
Općenito je pravilo da je svježe naribani sir kvalitetniji jer nema dodatnih sastojaka i bolje se topi.
Categories: Grana Padano & Parmigiano Reggiano, Sirevi, suhomesnati proizvodi
Tags: parmezan, parmigiano reggiano, pizza, zanetti
Related Products
Gorgonzola dolce dop Ballarini 1,5kg – Zanetti
Danas se proizvode dvije vrste Gorgonzole, Dolce i Piccante ili Mountain. Dolce je "blaža" i krhkija vrsta zbog kraćeg procesa zrenja, većeg postotka vode i manjeg postotka soli u siru (Piccante sadrži do 3% soli). Originalna Gorgonzola ima oznaku D.O.C....
Montasio- kravlji polutvrdi sir Zanetti (dop Italija)
Montasio je punomasni, polutvrdi, kravlji sir. Dio je velike skupine alpskih sireva porijeklom iz talijanske regije Friuli-Venezia-Giulia. Montasio je sir kremaste teksture, bogatog voćnog okusa, u čijim notama se ponekad prepoznaje ananas. Sir je zemljopisno zaštićen oznakom (DOP). Tradicionalno se...
Burratina 125g sabelli
Zamislite najukusniju mozzarellu koju ste ikad probali! I zamislite da je režete vilicom, ili još bolje razdvojite rukama i kidate glatku bijelu vanjsku opnu koja otkriva nježnu i kremastu unutrašnjost. Savršenu kombinaciju stracciatelle, komadića mozzarelle i svježeg vrhnja. I nakon...
Grana padano 16.mjeseci cijeli kolut- Zanetti
Originalni Grana Padano sir, 16 mjeseci star. Grana Padano sir simbol je Italije, koji je poznat svugdje u svijetu. Grana Padano je tvrdi sir koji se proizvodi u dolini rijeke Po, u sjevernoj Italiji i nosi D.O.P. oznaku. Napravljen je...
Burrata u foliji 350g Sabelli
Buratta je jedan od najcjenjenijih talijanskih sireva. Njezina nježna tekstura koja podsjeća na maslac, nezaboravan je doživljaj za nepce. Mlijeko za Burattu dobiva se od vodenih bivola a karakterizira ga izrazita bjelina. Pri izradi Buratte koristi se toplo mlijeko. Dok...
Krema od četiri vrste sira 800g
Cheddar, Ementaler, Parmigiano Reggiano i Fontina čine gustu ukusnu krema od četiri vrste sira. Složili smo se da je proizvod dobro osmišljen, a glavne su mu odlike mirisna aroma i jedinstvena receptura koja pruža jako fini, zanimljiv okus. Osim kao...














