- Home
- Sirevi, suhomesnati proizvodi
- Grana Padano & Parmigiano Reggiano
- Grana padano 16.mjeseci cijeli kolut- Zanetti
Grana padano 16.mjeseci cijeli kolut- Zanetti
Originalni Grana Padano sir, 16 mjeseci star.
Grana Padano sir simbol je Italije, koji je poznat svugdje u svijetu. Grana Padano je tvrdi sir koji se proizvodi u dolini rijeke Po, u sjevernoj Italiji i nosi D.O.P. oznaku.
Napravljen je od punomasnog kravljeg mlijeka, spada u kategoriju tvrdih polumasnih sireva, sitnog zrna, bijele ili žute boje, zatvoren u tvrdu, tamno žutu koru koja je glatka i gusta.
Ima mirisnu aromu i karakterističan okus.
U Italiji ga zovu bodybilder među sirevima, ne samo zbog veličine koluta nego i zbog niskog sadržaja masti i visokog postotka proteina i kalcija.
Punog je okusa ali lak za probavu!
Categories: Grana Padano & Parmigiano Reggiano, Sirevi, suhomesnati proizvodi
Tags: sir, tvrdi sir, zanetti
Related Products
Gran SPICCO 10 mj. – Zanetti – kolut 32 kg
Zreli tvrdi sir od pasteriziranog kravljeg mlijeka, 10 mjeseci star. Ovo je sir u stilu parmezana idealan za upotrebu u užurbanoj kuhinji gdje je cijena važna. Vrlo ukusan i dobar za ribanje kao zamjena za Parmigiano Reggiano ili Grana Padano.
Grana padano 16.mjeseci 1kg – Zanetti
GRANA PADANO 16 MJ. – POLA KOLUTA 18KG Originalni Grana Padano sir, 16 mjeseci star. Grana Padano sir simbol je Italije, koji je poznat svugdje u svijetu. Grana Padano je tvrdi sir koji se proizvodi u dolini rijeke Po, u...
Pecorino Fiore Sardo dop – ovčji polutvrdi sir sa Sardinije.
0 out of 5
0 review(s)Pecorino Fiore Sardo dop – ovčji polutvrdi sir sa Sardinije.
Pecorino Fiore Sardo je tvrdi punomasni sir napravljen od ovčjeg mlijeka domaćih proizvođača s otoka Sardinije, koji od 1996. zaštićen od strane ovlaštenog zemljopisnog podrijetla. Nakon soljenja slijedi postupak dimljenja na određenom mediteranskom drvu do 15 dana. Nakon ukupnog starenja...
ROBIOLA ORO – kravlji meki sir ( La Malga Bianca ) 0,7 kg
0 out of 5
0 review(s)ROBIOLA ORO – kravlji meki sir ( La Malga Bianca ) 0,7 kg
Robiola je meki talijanski sir što podsjeća na maslac. Općenito blagog okusa, ali uravnotežen i također prilično složen. Slatkoće i slanosti razvijaju se dok sir ostaje na nepcu. Ipak, niti jedan od ovih okusa ne dominira nad drugima. Ravnoteža je...
Pecorino sardo medoro– ovčji polutvrdi sir (Sardinia)
Pecorino Medoro dop prepoznatljiv je ovčji sir sa talijanskog otoka Sardinije. Kako se proizvodi u skladu sa sardinijskom tradicijom i napravljen je od 100% ovčjeg mlijeka sa Sardinije sačuvani su svi izvorni okusi. Dozrijeva najmanje četiri mjeseca. To je onaj...
Tallegio dop incarto- kravlji meki sir (la malga bianca)
0 out of 5
0 review(s)Tallegio dop incarto- kravlji meki sir (la malga bianca)
Taleggio sir smatra se jednim od najstarijih mekih sireva. Počeo se proizvoditi još u 10. stoljeću u dolini Taleggio, u Italiji. Taleggio ima miris sličan mirisu mokre trave i što duže stoji aroma mu postaje snažnija. Njegov okus za razliku...
















