| brands | PASTIFICIO DI MARTINO |
|---|---|
| Pakiranje | 12 komada / karton |
- Home
- Tjestenine, riža, brašno, ulje
- Tjestenine
- Pasta di Martino
- Elicoidali/ makaroni
Elicoidali/ makaroni
Kao i mnogi oblici tjestenine, naziv elicoidali potječe od samog oblika. Talijanska riječ ‘elica’ prevodi se kao spirala. Teško je doći do podataka o podrijetlu ove tjestenine, ali najvjerojatnije je kao i mnoge druge vrste sušene tjestenine potjeće iz regije Kampanija. Osim toga, sjeverni Talijani ovu tjesteninu zovu tortiglioni i te dvije tjestenine izgledaju gotovo identično, osim što tortiglioni nisu uvijek zakrivljeni i mogu biti veći. Elicoidali se često koristi u složencima i salatama.
Ova brončana Pasta di Gragnano PGI grublja je tjestenina, uvijek je al dente i odličan izbor za topla predjela.
Model: 344
Categories: Pasta di Martino, Tjestenine, Tjestenine, riža, brašno, ulje
Tags: JRE, Pasta di Gragnano, pasta di Martino, tjestenine
Related Products
Spaghetti (Ø 1,70mm ), 500g
Al dente 8 minuta. Spaghetti Pastificio Di Martino su vrlo kvalitetan proizvod, 100% talijanska pšenica. Klasični špaghetti, duljine oko 25 centimetara i promjera oko 1,7 milimetara. Kad je riječ o špaghettima, svakako su najpopularniji recepti na bazi rajčice i bosiljka,...
Bucatini (Ø 2,70 mm ), 500g
Al dente 10 minuta. Bucatini iz Pastificio Di Martino vrlo su kvalitetan proizvod, napravljen od 100% talijanske pšenice prvog izbora. Zahvaljujući pažljivom odabiru sirovina i desetljećima iskustva u obradi tjestenine, ovi se Bucatini ističu svojom konzistencijom, mirisom te jedinstvenim i...
Orecchiette
Orecchiette ili male uši, tipičan su oblik tjestenine iz Puglie, prepoznatljive kulinarske regije jugoistočne Italije. Male uši ili šeširići prije su se valjali ručno. Oblik je nastao tako što se tijesto za tjesteninu izreže na male komadiće te se nožem...
Riža carnaroli- riso buono gran reserva 1000g
Carnaroli Gran Reserva je riža koja prolazi proces sazrijevanja od dvije godine u silosima u posebno kontroliranim uvjetima. Talijani su sortu carnaroli počeli odležavati radi važnih promjena. Teksturu i okuse rižota diže na novu gastronomsku razinu. Odležana riža tijekom kuhanja...
Aceto Balsamico BIANCO 500ml
Okus je nježan i delikatan, a miris intenzivniji, savršen za aromatiziranje i obogaćivanje bezbrojnih recepata. Neki kuhari radi vizualnog izgleda jela preferiraju svijetli aceto.
Maslinovo ulje s aromom bijelog tartufa 250 ml.
Savršeno se isprepliće sa mnogim jelima i daje im prepoznatljiv okus bijelog tartufa. Međutim, njegova glavna uloga je moć da preuzme i prenese okus tartufa kroz druge komponente i time dade dodatnu dimenziju svojom mirisnom aromom.
















