
Elicoidali/ makaroni
Kao i mnogi oblici tjestenine, naziv elicoidali potječe od samog oblika. Talijanska riječ 'elica' prevodi se kao spirala. Teško je doći do podataka o podrijetlu ove tjestenine, ali najvjerojatnije je kao i mnoge druge vrste sušene tjestenine potjeće iz regije...
Extra djevičansko maslinovo ulje Hurticinum 250 ml
Lijepe bistre, zlatnožute boje s intenzivnim zelenim nijansama. Aroma je široka i slojevita, bogata biljnim notama artičoke i divlje cikorije, podržana aromatičnim notama metvice i ružmarina. Okus je elegantan i kompleksan na nepcu, ima tonove poljske salate i jasan aftertaste...
Fermentum ( lievito madre ) starter – Molino Scoppettuolo / Napoli 1 kg
Namijenjen za izradu pekarskih i slastičarskih proizvoda te pizze. Praškasti proizvod dobiven biološkom fermentacijom odabranih bakterijskih sojeva pšeničnog brašna. Sušenje se provodi na niskim temperaturama kako bi se očuvala netaknuta svojstva samog proizvoda. Enzimska stabilizacija brašna djeluje sinergistički s kvascem...
Focaccia, 60x40cm (smrznuta)
Focaccia jedan je od najsvestranijih kruhova. Focaccia se može koristiti na mnogo načina, uključujući kao podloga za pizzu, kruh za sendviče, kao međuobrok, zamjena za kruh, brzi zalogaj, a u Liguriji se jede i za doručak.
Fregula sarda tostata – pasta Morelli, Toscana 500g
Ova originalna tjestenina sa Sardinije proizvedena je od durum pšenice, provlačena kroz brončane kalupe, osušena na niskoj temperaturi i tostirana. Upravo ta tipična tostirana sardinijska tjestenina jelima daje dozu novine. Najčešće se koristi u jelima sa školjkama, a može se...
Fusilatta Casareccia 500g
Al dente 8 minuta. Fusillata Casareccia je kratki format tjestenine koji izgleda kao smotan mali pergament. Ovaj određeni oblik omogućuje tjestenini da zadrži umak u sebi, čime se povećava okus umaka. Fusillata Casareccia je savršena za pripremu jela od tjestenine...
Fusilli – gluten free Granoro 400 g
Tjestenina bez glutena s quinoa brašnom. Posebno formulirano za osobe koje ne podnose gluten.
FUŽI
Pastificio Temporin. Obiteljska proizvodnja tjestenine osnovana 1964.godine u Lugagnanu, malom selu u pokrajini Verona. Tjesteninu koju proizvodi obitelj Temporin napravljena je sa svježim jajima i semolina brašnom. Rok trajanja je četiri mjeseca od datuma proizvodnje. Neto težina: 500g Vrjeme kuhanja...
Gnocchi sardi 500g
Al dente 11 minuta. Sardinijski njoki su kratka, rebrasta tjestenina porijeklom sa Sardinije, karakterizirana intenzivnim i odlučnim okusom koji osvaja nepce. Ovi mali zalogaji savršeni su za prilog robusnim umacima na bazi kobasica, janjetine ili divljači, ali pogodni su i...