Salama Ventricina

U Abruzzu se Ventricina oduvijek smatrala simbolom slavlja. U prošlosti se ovaj ukusni proizvod seljačke tradicije ljubomorno čuvao i posluživao u posebnim prilikama i trenucima druženja kao što su berba grožđa i žetve.
Ventricina se naziva još “del Vastese” zbog bliske veze s teritorijem gdje je nastala; Vesto, Abruzzo. Riječ je o ukusnom proizvodu koji je dobio nekoliko nagrada u izboru talijanskih suhomesnatih proizvoda. Također je u procesu dobivanja PDO-a. (proizvod sa zaštićenim geografskim porijeklom).

Abruzzo svinjetina reže se ručno i puni prema tradicionalnim metodama. Ventricina Piccante je klasična salama od kvalitetnog svinjskog mesa, snažnog i intenzivnog okusa koji joj daju začini poput papra, čilija i soli. Suši se oko 60 dana i ima lijepu ciglasto crvenu boju. Rezultat je vrlo ukusna salama s ugodnim okusom čilija koji se polako razvija u ustima.

Možete je narezati nožem ili na mesoreznicu, više ili manje tanko, i poslužiti kao predjelo ili kao aperitiv, možda uz domaće sireve, ukiseljeno povrće i domaće kisele krastavce. Narezana na kockice, Ventricina zahvaljujući blagom pikantnom i odličnom okuse može koristiti i za obogaćivanje mesnih umaka. Na pizzama izgleda odlično a može se stavljati prije ili nakon pečenja.

Compare
Loading...