- Home
- Tjestenine, riža, brašno, ulje
- Tjestenine
- Fregula sarda tostata – pasta Morelli, Toscana 500g
Fregula sarda tostata – pasta Morelli, Toscana 500g
Fregula ili fregola, ova originalna tjestenina sa Sardinije proizvedena je od durum pšenice, provlačena kroz brončane kalupe, osušena na niskoj temperaturi i tostirana. Specifična metoda obrade i tostiranja daje jelima posebnu aromu, što ovu tjesteninu čini prikladnom za sljubljivanje s bilo kojim umakom. Savršeno hvatajući umak zahvaljujući svojoj dubokoj teksturi i stvarajući idealnu ravnotežu okusa izvrsna je alternativa riži i kvinoji.
Sipe, lignje, školjke, rajčice prve su asocijacije kada netko spomene fregolu ali znamo da se može upariti s bezbroj drugih namirnica i velik je broj dostupnih recepata s gljivama, kobasicama, tikvicama i pecorino sirom.
Jeste li ikada kušali fregolu?
Categories: Tjestenine, Tjestenine, riža, brašno, ulje
Tag: tjestenine
Related Products
Tortiglioni/ fusilli 500g
Al dente 10 minuta. Tortiglioni Pastificio Di Martino vrlo su kvalitetan proizvod, napravljen 100% od talijanske pšenice prvog izbora. Oblik ove tjestenine savršen je za držanje bilo koje vrste začina, a njihova al dente konzistencija osvojit će vas na prvi...
Orecchiette
Orecchiette ili male uši, tipičan su oblik tjestenine iz Puglie, prepoznatljive kulinarske regije jugoistočne Italije. Male uši ili šeširići prije su se valjali ručno. Oblik je nastao tako što se tijesto za tjesteninu izreže na male komadiće te se nožem...
Maslinovo ulje s aromom bijelog tartufa 250 ml.
Savršeno se isprepliće sa mnogim jelima i daje im prepoznatljiv okus bijelog tartufa. Međutim, njegova glavna uloga je moć da preuzme i prenese okus tartufa kroz druge komponente i time dade dodatnu dimenziju svojom mirisnom aromom.
Vermicelli/ spaghetti (Ø 2,10mm), 500g
Al dente 10 minuta. Dugi format sličan špaghetti, karakteriziran debljim promjerom i vrlo drevnim podrijetlom. Zahvaljujući svojoj svestranosti, Vermicelli su pogodni za najrazličitije kombinacije, a također se dobro slažu s brzim i tradicionalnim začinima talijanske kuhinje poput klasičnog umaka od...
Riža carnaroli- riso buono gran reserva 1000g
Carnaroli Gran Reserva je riža koja prolazi proces sazrijevanja od dvije godine u silosima u posebno kontroliranim uvjetima. Talijani su sortu carnaroli počeli odležavati radi važnih promjena. Teksturu i okuse rižota diže na novu gastronomsku razinu. Odležana riža tijekom kuhanja...
Riža arborio- superfino 1000g
Nazvana po gradiću u Piemonteu oko kojeg se uzgaja, Arborio je najčešće korištena riža za rižoto i daje vrlo kremaste rezultate, s mekim zrnima. Karakteristike Robo Arborio riže čine veliko zrno koje je pažljivo oguljeno i nježno brušeno, lijepe bijele...















