Rajčica pelati 2.550 g SAN MARZANO D.O.P

Stara talijanska sorta rajčice (stvorena i selektirana 1926. godine). To je standardna rajčica tipa “šljivar” koja daje lijepe, izdužene crvene plodove dužine 8-12cm i prosječne težine 150-300 grama.
Prema mnogima, San Marzano je najbolja rajčica-šljivar na svijetu. Prema našem iskustvu, to je možda presnažna izjava, ali je to ipak vrlo poželjna i pouzdana sorta namijenjena ponajprije za ukuhavanje, zimnice, sokove, ketchupe, salse i koncentrate rajčice. Osim toga, pogodna je za sušenje, jer je unutrašnjost ploda relativno suha. Biljka u povoljnim osunčanim uvjetima naraste do 1,5m u visinu, razvija snažnu i debelu stabljiku koja može nositi dosta plodova ali joj je ipak potreban kolac za povezivanje. Minimalna je prisutnost kiseline.
Tvrtka Solania proizvodi i pakira San Marzano rajčicu u samom Napulju i neposrednoj blizini Vezuva čiji sastav tla doprinosi činjenici da se ova sorta može uspješno uzgajati samo na ovom mikro području.
Tko je ikad kuhao sa ovom sortom zna da je ona u kuhinji nezamjenjiva!
Imamo samo jedan tip Solania San Marzano D.O.P. rajčice odnosno pelata. Onaj najbolji!
Najbolja uporaba ovog proizvoda je pasiranje rukama neposredno prije kuhanja ili pečenja kako bi se održala sva esencija ovog vrhunskog proizvoda. Po potrebi se dodaje samo morska sol. Možete umiješati i bosiljka, ali sve drugo ne dolazi u obzir!
Osjetite razliku!

Compare
Loading...