Pastificio Temporin. Obiteljska proizvodnja tjestenine osnovana 1964.godine u Lugagnanu, malom selu u pokrajini Verona. Tjesteninu koju proizvodi obitelj Temporin napravljena je sa svježim jajima i semolina brašnom. Rok trajanja je četiri mjeseca od datuma proizvodnje. Neto težina: 1000g Vrjeme kuhanja...
Pistacio je namirnica koja je u gastronomiji izrazito popularna, možda čak i više nego ikad prije. Jelo je gotovo onda kada mu se doda završni detalj a sjeckani pistacio savršen je proizvod za obogatiti topli sendvič s mozzarellom i maslinama,...
Panna cotta jednostavan je desert sačinjen od nekoliko osnovnih sastojaka: mlijeka, slatkog vrhnja, šećera i želatine. Domovina panna cotte je Italija od kuda se ovaj kremasti desert proširio diljem svijeta i stekao planetarnu popularnost. Iako se može jesti iz posudice...
Cijeli, oguljeni kesteni u sirupu zbog svog okusa dobro se prilagođavaju i slatkim i slanim jelima. Isprobali smo nekoliko vrsta rižota u koje smo dodali kestene, a neki od recepata postali su omiljeni... Poput rižota s kestenima, tartufatom i vrganjima...
Ricotta je vjerojatno najomiljeniji svježi talijanski sir a proizvodi se od najkvalitetnijeg kravljeg mlijeka i ima prepoznatljivu svježinu u bilo kojem trenutku. Ricotta se tradicionalno proizvodi desetljećima a zadržala je svoju autentičnost tijekom godina jer se u mljekari Sabelli proizvodi...
Ukusan i osvježavajući ljetni desert vrlo se jednostavno i brzo priprema i dodaje se samo hladna voda. Miksati 3-4 minute na najvećoj brzini, kremu usuti u male posude i staviti na hlađenje.