Dimljeno meso dagnji u ulju 750g.

Dimljene dagnje su specijalitet morskih plodova koje se pripremaju tako što se dagnje prvo kuhaju, a zatim dime kako bi dobile specifičan, bogat i dimljen okus. Ovaj proces dimljenja dodaje im duboku aromu koja se odlično kombinira s njihovom prirodnom slanošću i nježnom teksturom. Dimljene dagnje često se koriste kao predjelo, u salatama, ili kao dodatak raznim jelima.
Dimljenje se obično vrši na tradicionalan način, koristeći drvo (npr. drvo hrasta ili bukve), što doprinosi karakterističnoj dimljenoj aromi. Ovo jelo je popularno u mediteranskim zemljama, posebno u Italiji, Španjolskoj i Grčkoj, ali i u nekim dijelovima Jadrana, gdje su dagnje vrlo cijenjene.
Pored ukusne arome, dimljene dagnje također imaju duži rok trajanja, što ih čini praktičnim za konzerviranje i transport. Mogu se jesti hladne ili tople, a često se koriste i kao sastojak za pripremu raznih umaka i jela s tjesteninom.
Ako voliš morsku hranu, dimljene dagnje predstavljaju jedinstven spoj okusa i tradicije koji može obogatiti tvoje kulinarske doživljaje.

Compare
Model: 846 Category:

You may also like…

Meso rakovice – grancigula 170g/121g

Meso rakovice, grancigula ili crab meat. Crvenkasto bijele boje, pažljivo očišćena od ostataka raka i ljuskica. Konzervirana je u blagoj salamuri koji uz dodatak ribljeg temeljca postaje prava poslastica. Isprobali smo tri klasična recepta; na rižoto, u umaku od temeljca...

Vongole bez kućica 800g

Vongole bez kućica, detaljno očišćene od pijeska i konzervirane u blagoj salamuri. Jednostavna i kvalitetna namirnica savršeno odgovara pripremi toplih predjela s rižom ili tjesteninom. Vongole su termički obrađene i predstavlja zahvalnu namirnicu jer je kuhar koristi u zadnjim minutama...

Tuna komadi u maslinovom ulju 800g / 600g

Preradom i kuhanjem na pari dobilo se blago ružičaste komade tune, s intenzivnom aromom izvrsnog okusa. Ovakav proizvod obogaćuje mnoga ukusna jela: predjela, salate, pizze….

Crnilo sipe, 230g

Glavna karakteristika našeg crnila sipe koju su kuhari primijetili je minimalna slanost. Crnilo sipe koristi se u rižotima i jelima s tjesteninom, koja unaprjeđuje svojom crnom bojom i jedinstvenom aromom. Osim rižota i tjestenina, kojih se svi odmah sjetimo čim...
Loading...

Select at least 2 products
to compare