Rajčica pelati 2.500 g SAN MARZANO D.O.P

San Marzano je idealan za začinjenje tjestenine i osobito, punjene tjestenine kao što su ravioli ili cannelloni. Njihov tipičan slatki i kiselkast okus ide dobro s  punjenim mesom ili svježim sirom. Rajčica San Marzano idealna je za napolitansku pizzu (ulje, origano i češnjak) ili za margaritu s buffalo mozzarellom D.O.P. Lagani okus San Marzano savršeno se uklapa u crvene mesne u prilično složene recepte poput mesnih okruglica ili peciva.San Marzano” rajčice – dugoljastog su oblika i mesnatog središta bez puno sjemenki. Naročito su pogodne za pripremu umaka. Ime su dobile prema mjestu San Marzano sul Sarno u okolici Napulja. Osobit okus im daje blizina mora i male atmosferske razlike tijekom godine. Najbolji umaci od rajčice dobivaju se upravo od ove vrste, kao i juhe. Osim toga može ih se zapeći u pećnici s krušnim mrvicama, kaparima, sirom. Odlicne su kao susene. Lagani okus San Marzano savršeno se uklapa u crvene meso u prilično složenim receptima poput mesnih okruglica ili peciva.

Compare
Loading...