Paccheri

U napuljskoj kuhinji paccheri postoje već dugo vremena. U prošlosti se smatrala tjesteninom za siromašne jer su komadi jako veliki i zasitni. Dakle, tek s malom količinom tjestenine mogli bi se zadovoljiti apetiti. Osim toga, ovo je bila jeftina hrana koju su mogli napraviti samo od brašna i vode.

Prema legendi o hrani, ove široke tube od tjestenine izmišljene su kao način za krijumčarenje režnjeva češnjaka preko Alpa u današnju Austriju. Očigledno je austrijski češnjak bio prilično sitan i ne baš ljut. Nasuprot tome, austrijski i mađarski aristokrati voljeli su južnotalijanski češnjak, s njegovim velikim oštrim režnjevima.
Početkom 1600-ih Austrijanci su zabranili uvoz talijanskog češnjaka kako bi zaštitili vlastite uzgajivače. Dok uzgajivači češnjaka iz južne Italije, čiji je život uvelike ovisio o austrougarskom tržištu češnjaka, bili su više nego uznemireni.

Priča kaže da su južnotalijanski proizvođači tjestenine potajno izmislili pacchere, savršeno oblikovanu tjesteninu da sakriju talijanski češnjak vrijedan dukata (otprilike četiri režnja). Ova operacija krijumčarenja češnjaka bila je toliko učinkovita da je austrijska industrija češnjaka na kraju propala.

Zanimljivo je da mnoga jela s paccherima imaju tendenciju da budu vrlo ljuta na češnjak, možda zbog povijesti. Talijani ovu tjesteninu vole puniti. Možete je pronaći punjenu kobasicom i češnjakom te prelivenog umakom od rajčice. Ili punjeni vrganjima i posluženi s umakom od bijelog vina ili ih također često pune ricottom ili drugim sastojcima i peku. Bez obzira na način kuhanja, recepti s ovim napolitanskim tubama često su izdašni! Također često uključuju gusti mesni ragu ili bolognese.

Compare
brands

PASTIFICIO DI MARTINO

Pakiranje

6 komada / karton

Loading...