Brašno MANITOBA 1kg – MOLINO SCOPPETTUOLO / NAPOLI
Riječ je o talijanskom brašnu, poznatom kao američko brašno. Ime je dobilo po Manitobi, jugozapadnoj provinciji Kanade, odakle tradicionalno dolazi proizvodnja ove posebne vrste pšenice, vrlo otporne na hladnoću.
S indeksom proizvodnje kruha (W) većim od 350, brašno Manitoba klasificirano je kao posebno brašno.
Sadrži visok postotak netopljivih proteina, glutenina i gliadina koji, kada dođu u kontakt s vodom u fazi izrade tijesta, stvaraju znatnu količinu glutena. Zbog svojih neobičnih karakteristika, to omogućuje tijestu da odleži od 10 do 24 sata, a da pritom ne izgubi konzistenciju. Pomiješano s drugim brašnom povećava snagu i daje dobivenom tijestu dobru čvrstinu i elastičnost.
Vlažnost 15,5 max%
Pepeo (mineralne soli) 0,65 max%
Proteini (N * 5,70) 17,0 min%
Suhi gluten 15,0 min%
Padajući broj 350 ± 50 sec.
Alveograf za sjeckanje P / L 0,50 ± 0,50
W 400 ± 40