Bez kvalitetnih namirnica nema dobre pizze, u tome su jednoglasni njezini majstori i to je temelj od kojeg treba krenuti.

„Kako prepoznati dobru napolitansku pizzu?

Mnogi kažu da to nije moguće dok ne probaju, a ja vas uvjeravam da je upravo izgled taj koji odaje mnoge tajne i greške u ovoj jako zahtjevnoj disciplini.

Napolitansku pizzu imaju želju raditi mnogi i to je vrh znanja i umješnosti u pekarstvu. Pitanje prestiža. Napoletana je kraj pekarskog životnog puta!

Opći izgled
Zamamna, sočna, prozračna, čistih kontura i kolorita sa izraženom i čistom bijelom, zelenom i crvenom.

Tijesto
Elastično, savitljivo, prozračno, sa tankom opnom i mogučim leopard uzorkom. Rubovi moraju biti svijetli, a ne tamni. Tamni rubovi odaju neadekvatno brašno, dodane rafinirane šećere, mlijeko, ulje, nepravilnu fermentaciju, lošu autolizu, krivu manipulaciju prije termike, hlađeno tijesto, premala temperatura peći, nepravilno ložena peć, mokra, zelena i neadekvatna drva… Sve to ili jedno od toga. Dakle dovoljno je pogledati rub i da je sasvim jasno o kakvom proizvodu se radi. Pizza ne smije biti spaljena! Velika je razlika između “puntini neri” i izgorenog tijesta. Puntini neri ne smiju biti veći u prosjeku od 1-2 cm. Ove sitne crne točkice su trapula! Na slici su pravilno aplicirane, jer su pomješane sa crnim flekama, a postoje i neispravno prefermentirane ili prekvasne pizze koje su osute sitnim točkicama. To je neispravno, jer to nije tijesto odradilo Maillardov proces već su se zapalila sitna zrnca soli… (za Maillardovu reakciju guglajte).
Pravilna manipulacija napolitanskim tijestom je samo jedna! Nema bacanja u zrak, nježno se postupa sa tijestom, zrak se posebnom tehnikom istiskuje prstima u rubove. Cijeli proces inpasterizacije se ne ispušta iz vida niti u jednom trenutku! To je jako senzibilan, dug i mukotrpan proces.
Pizza se peče u za to specijaliziranim napolitanskim pećima. Nikad, ali baš nikad se pizza iz peći ne ispušta iz vida. Ni sekundu! Jer bi se moglo desiti da pođe u krivo…
U peć se stavljaju samo dvije pizze, a jako iskusan majstor će staviti tri. Početnici (do pola godine iskustva) rade samo jednu po jednu. Loš proizvod se može dogoditi u pizzerijama gdje imaju gužvu, a majstori im nisu dorasli zadatku. Pa pizza ispadne tamna, zapaljena ili bez leopard uzorka po cijelom obodu. Vrlo, vrlo hrabro od nekih koji žele raditi ovaj stil, a nisu još spremni….

Sir
Za napolitanske pizze se upotrebljava isključivo Fior di latte! Govorim o pravim napolitanskim pizzama, a to su Marinara i Margherita. Fior di latte mora bili potpuno bijel kad se ispravno ispeče! Prisutnost smeđih točkica na siru odaje da to nije prava mozzarella i da ima u sebi dodanog palminog ulja! Žutu boju mozzarelle neću ni komentirati.
Mozzarella u sebi sadrži jedan udio mliječne kupke, pa prava napolitanska pizza malo pliva u sredini. To je još jedan dokaz kvalitete sira.
Za Bufalinu i neke druge pizze se upotrebljava Mozzarella di Bufala. A tek ona mora plivati. I to pojačano! Jer Fior di Latte se narezuje na dimenziju prženih krumpirića kako bi izbacio što više sirne vode, a Bufala se trga rukama na pizzu.
Eto vidite kako je lako prepoznati dobru pizzu… samo pogledate sir!

Pomidor
Pelat mora biti crven! Ne smeđ, ne žut, ne blijed ilištaveć. Pelat San Marzano rajčice se pasira u O’Hari nekoliko puta na dan kako bi zadržao svježinu. Pelat mora biti lagano kiselkast, nikako ne slatkast ili nedajbože gorkast! U pelat se ne dodaje ništa! Čisti pasirani pelat San Marzano rajčice!

Eto. Nadam se da sam vam pomogao u prepoznavanju dobre napolitanske pizze?

Ovo nije igra! I zato zaslužujete znati kolika je to nauka i umijeće. Zato ne osuđujte ljude koji rade i ponekad griješe! Teško je postići svršenstvo sa slike!

O’Hara ga ima!“

Barba Marin; O’Hara

IZDVOJILI SMO ASORTIMAN ZA IZRADU PIZZA

00- midi h12, dizanje 12-14 sati

0 out of 5
0 review(s)

00- midi h12, dizanje 12-14 sati

Molino Grasi mlin iz Parme

Artičoke srce u salamuri 2500g/ 1350g

0 out of 5
0 review(s)

Artičoke srce u salamuri 2500g/ 1350g

Od odabranih svježih artičoka kojima su uklonjeni tvrdi listovi ostaje najukusniji dio a to je njezino srce koje se pakira u salamuru. Idealna su za bilo koju svrhu a savršeno će zamijeniti svježe artičoke. Od njih se rade odlični umaci,...

Belle di cerignola masline 1550g/ 950g

0 out of 5
0 review(s)

Belle di cerignola masline 1550g/ 950g

Vrlo ukusne, velikog ploda oblika šljive porijeklom iz regije Puglia. Svijetle zelene boje i izrazito svježeg ukusa.

Bocconcini di bufala 250g sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Bocconcini di bufala 250g sabelli

25 dana rok trajanja

Burrata u foliji 350g Sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Burrata u foliji 350g Sabelli

16 dana rok trajanja

Burratina 125g sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Burratina 125g sabelli

16 dana rok trajanja

Burratina 2*125g Sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Burratina 2*125g Sabelli

16 dana rok trajanja

Caprina del nonno– kozji polutvrdi sir

0 out of 5
0 review(s)

Caprina del nonno– kozji polutvrdi sir

Polutvrdi kozji sir s blagom aromom kozjeg mlijeka čini ga idealnim za pizze ili sendviče. Ukusan sir i nježna aroma daju mu prednost kod izbora selekcije sireva. Narežite ga na kockice i začinite ga dobrim maslinovim ulje.

Češnjak- marinirani 1000g

0 out of 5
0 review(s)

Češnjak- marinirani 1000g

Ukusan i hrskav češnjak sa blagom prirodom aromom bez neugodnog mirisa. Pripremljen prema jedinstvenoj metodi uz dodatak začina i rajčice. Plodovi češnjaka su zdravi i cijeli. Proizvod je specifičan i dobro prihvaćen od strane gosta tako se udomačio u mnogim...

Cherry rajčice u vlastitom soku, cijele, neoguljene 2550g/1530g

Cijele, neoguljene cherry rajŸčice u vlastitom soku. OdličŸna zamjena za svježe rajčŸice za pripreme poznatih mediteranskih jela. Ukusni, zreli i kvalitetni plodovi, sigurna nabava, nepromijenjiva kvaliteta i dobra cijena dovoljan su razlog za uvrštavanje ove namirnice u kreiranje jela.

Chilli papričice- kolutići u ulju 750g/ 450g

0 out of 5
0 review(s)

Chilli papričice- kolutići u ulju 750g/ 450g

Crvene boje i ljute arome, nose u sebi miris i okus šarmantnog kalabrijskog kraja. Koriste se u mnogim različitim jelima obogaćujući ih svojim intenzivnim začinjenim okusom.

Crne masline bez koštice 2600g/1200g

0 out of 5
0 review(s)

Crne masline bez koštice 2600g/1200g

Masline bez koštice u kvalitetnoj blagoj salamuri. Pažljivom proizvodnjom i pakiranjem masline dolaze cijele, neoksidirane, nisu naborane i natisnute. Možete od crnih otkoštenih maslina uz dodatak slanih inćuna, kvalietetnog maslinova ulja, kapara i svježeg bosiljka kosanjem ili gnječenjem u mužaru...

Crne masline cijele 4100g/ 2500g

0 out of 5
0 review(s)

Crne masline cijele 4100g/ 2500g

Mesnate crne masline, zdrave i cijele, nisu stisnute i naborane, s umjereno slanom i ukusnom otopinom. Ovako ih najčešće opisuju a koriste ih restorani i pizzerije koje žele imati dobre masline.

Crne masline rezane 4100g/2000g

0 out of 5
0 review(s)

Crne masline rezane 4100g/2000g

Rezane masline, cijelih istih kolutića. Kvalitetna blaga salamura osigurava im da ne oksidiraju. Pažljivom proizvodnjom i pakiranjem masline dolaze ispravnih kolutića, nisu smežurane i natisnute. Odlično se slažu u mnogim jelima, za izradu tapenada, pizza, tapasa kao i za pripremu...

Dvostruki koncentrat rajčice- 2150g

0 out of 5
0 review(s)

Dvostruki koncentrat rajčice- 2150g

Dobiva se od samog soka rajčice bez kože i sjemenja gdje se kroz toplinsku obradu reducira tekućina i postaje koncentrat. Blago je aromatizitan solju a izvstan je za umake i začinjavanje jela.

Ekstra djevičansko maslinovo ulje brioso- 5lit.

BRIOSO Ekstra djevičansko maslinovo ulje najviše kvalitete dobiveno je direktno iz maslina isključivo putem mehaničkih procesa. Obiteljska uljara Agostini smještena je u talijanskoj pokrajini Marche i od 1945. godine proizvodi maslinova ulja visoke kakvoće. Uz stalnu kontrolu proizvodnog procesa ovo...

Friarielli- vrhovi mladih brokula u ulju 1062ml/ 950g

Ovaj ukusni napuljski specijalitet čine vrhovi mladih brokula u marinadi vinskoga octa, suncokretovog ulja i začina. Osim što se dobro slažu uz kratku tjesteninu dobro su poznate i kombinacije sa kobasicama ili svinjetinom. Ipak, daleko su poznate napuljske pizze a...

Gran spicco 10 mjeseci- 1000g Zanetti

0 out of 5
0 review(s)

Gran spicco 10 mjeseci- 1000g Zanetti

Tvrdi kravlji sir, 10 mjeseci star

Gran spicco 10 mjeseci- 250g Zanetti

0 out of 5
0 review(s)

Gran spicco 10 mjeseci- 250g Zanetti

Tvrdi kravlji sir, 10 mjeseci star

Kalamata masline 820g/ 500g

0 out of 5
0 review(s)

Kalamata masline 820g/ 500g

Kalamata su poznate grčke masline, koje su dobile ime po gradu u kojem se uzgajaju i proizvode. Radi se o crnim maslinama bademastog oblika. Mekane su i imaju specifičan intenzivan okus. Neizostavni su sastojak grčke salate, ali i ostalih u...

Kapari sa peteljkom u octu 540g

0 out of 5
0 review(s)

Kapari sa peteljkom u octu 540g

Zahvaljujuć†i očŸuvanju stabiljke izvrsne su za finger food, predjela i grickalice ili možete uživati u njima uz aperitive. Uz vo†čnu svježinu kaparuni su prepoznatljivog okusa i mirisa, a idelani su za ukrašavanje glavnih jela od mesa ili ribe. Često serviraju...

Kukuruz šećerac 1870g/ 1775g

0 out of 5
0 review(s)

Kukuruz šećerac 1870g/ 1775g

Šećerac ima sočna, hrskava i ukusna zrna zlatne boje. Kukuruz šećerac može učiniti bitnu razliku u okusu, ali i izgledu jela. U kombinaciji s paprikom, mrkvom, graškom ili lukom, na pizzama ili u salatama, umacima ili tortillama jednostavno oduševljava! Termički...

Mozzarella di bufala 250g Sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Mozzarella di bufala 250g Sabelli

25 dana rok trajanja

Mozzarella filone 1kg- suha sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Mozzarella filone 1kg- suha sabelli

28 dana rok trajanja

Mozzarella fior di latte 100g sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Mozzarella fior di latte 100g sabelli

16 dana rok trajanja

Mozzarella fior di latte 125g Sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Mozzarella fior di latte 125g Sabelli

28 dana rok trajanja

Mozzarella fior di latte 250g sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Mozzarella fior di latte 250g sabelli

16 dana rok trajanja

Mozzarella ribana- julienne 3kg Sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Mozzarella ribana- julienne 3kg Sabelli

28 dana rok trajanja

Mozzarelline kuglice 16g Sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Mozzarelline kuglice 16g Sabelli

15 dana rok trajanja

Mozzarelline kuglice 8g Sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Mozzarelline kuglice 8g Sabelli

15 dana rok trajanja

Namaz od crnih kalabrijskih maslina 530g.

0 out of 5
0 review(s)

Namaz od crnih kalabrijskih maslina 530g.

Crne sitne kalabrijske masline sa sjemenom koromača obogačene extradjevičanskim maslinovim uljem daje 'život ovoj posebnoj deliciji. Začinjen i snažnog okusa, savršen namaz za toast, sendviče ili bruschette.

Namaz od zelenih maslina 530g.

0 out of 5
0 review(s)

Namaz od zelenih maslina 530g.

Jabučni ocat, ulje i sol u odličnoj recepturi sa selektiranim i mljevenim maslinama. Maslina nocellara uzgaja se na padinama Etne a ovaj namaz čine neodoljiv i pogodan za jela uz kruh, razne tapase i couvere ili ga poslužite uz selekciju...

Pasirana rajčica 2550g premium- 1.klasa

0 out of 5
0 review(s)

Pasirana rajčica 2550g premium- 1.klasa

Pasirana rajčica Robo dobivena je od 100% talijanski svježih i zrelih rajčica. Rajčice su obrađene do kremaste teksture u gustu passatu punog okusa.

Pečene crne masline 1000g

0 out of 5
0 review(s)

Pečene crne masline 1000g

Crne pečene masline mesnate teksture. Njihov je ukus tipičan za pečene masline, kao i njihov miris koji ima notu lješnjaka. Kruha i maslina - samo dobri poznavaoci i ljubitelji maslina znaju što to znači!

Pecorino sardo medoro– ovčji polutvrdi sir (Sardinia)

Pecorino Sardo Medoro ovčji je sir sa talijanskog otoka Sardinije. Na glasu je kao sir uz kojeg se pije puno crnog vina. Intenzivnog je mirisa i srednje jakog okusa s notom badema. Kora mu je glatka i premazana maslinovim uljem....

Pizza sauce 4100g

0 out of 5
0 review(s)

Pizza sauce 4100g

Bez kvalitetnih namirnica nema dobre pizze, u tome su jednoglasni njezini majstori i to je temelj od kojeg treba krenuti. Kvalitetan umak od rajčice je umak koji je napravljen od svježih rajčica, prirodan i ukusan, gust i lagano začinjen origanom,...

Polusušene crvene cherry rajčice u ulju 750g/ 450g

Rajčice se u posebnim pećima dovode u stanje uvenulosti a predhodno se temeljito peru i režu na polutke. Nakon sušenja rajčice se mariniraju u ulju sa začinskim i ljekovitim biljem i tako se pakiraju. Ovaj poseban tretman daje značajke proizvoda...

Polusušene rajčice u ulju crvene 750g/ 465g

0 out of 5
0 review(s)

Polusušene rajčice u ulju crvene 750g/ 465g

Nježna temperatura i dugo vrijeme sušenja dio je postupka za uspješno sačuvanu svježinu, nježnu strukturu i voćno tijelo rajčice. Bogat okus daje i marinada od aromatiziranog bilja u suncokretovom ulju. Rajčica je sušena zajedno sa sjemenkama a idealna je za...

Polusušene žute cherry rajčice u ulju 750g/ 450g

Ova sorta rajčice koja raste zajedno sa aromatičnim travama ima visok sadržaj šećera, vitamina i aromatskih komponenti koja su tri puta veća nego kod crvene rajčice. Vrlo posebna vrsta žute rajčice Piennolo Vezuva, izrerezane na pola, sušene i začinjene s...

Pulpa za pizzu- extra fine 10 lit.

0 out of 5
0 review(s)

Pulpa za pizzu- extra fine 10 lit.

Fino obrađena jednolična sitno sjeckana rajčica u gustoj pulpi idealan je proizvod za pizze. Zahvaljujući tome što se proizvodi na minimalnoj temperaturi ima okus svježe rajčice. U Italiji za izradu pizza pulpa je prvi izbor. Recepture su usavršene a rezultat...

Rajčica pelat 2500 g. supersalsati 1.klasa

0 out of 5
0 review(s)

Rajčica pelat 2500 g. supersalsati 1.klasa

100% talijanska rajčŸica pelat selektirana u 1 klasu. Najvažnije karakteristika našeg pelata su nježan i Ÿvst plod bez tvrdih zelenih vrhova u gustom ukusnom soku. Duguljasti plodovi, soŸčni i mesnati sa prirodno slatkastim okusom dozrele rajčŸice iznenađenje je mnogim kuharima...

Ribani parmezan 1000g- Zanetti

0 out of 5
0 review(s)

Ribani parmezan 1000g- Zanetti

Dehidrirani Grana Padano ribani sir idealan je za tjesteninu.

Stracciatella di burrata 140g Sabelli

0 out of 5
0 review(s)

Stracciatella di burrata 140g Sabelli

18 dana rok trajnja

Sušene rajčice u ulju crvene 750g/ 450g

0 out of 5
0 review(s)

Sušene rajčice u ulju crvene 750g/ 450g

Biraju se samo najljepše i zdrave rajčice ubrane i dozrele na suncu. Brižnim procesom sušenja očuvani su svi vrijedni nutritivni sastojci. Izrezane i očišćene od sjemena aromatiziraju se biljem i utapaju u suncokretovo ulje. Bitno je i kvalitetno ulje u...

Taggiasche masline bez koštice u salamuri 984g/ 650g

Vrsta ligurijskih maslina koja se idealno slažu uz aperitive, dodaju umacima ili prate glavna jela. Često se slaže u selkcijama sa zelenim gigant i crnim maslinama. Šarene su i ukusne, kod nas ih prepoznaju pod imenom talijanke.

Taggiasche masline bez koštice u ulju 900g/ 650g

Vrsta ligurijskih maslina koja se idealno slažu uz aperitive, dodaju umacima ili prate glavna jela. Često se slaže u selkcijama sa zelenim gigant i crnim maslinama. Šarene su i ukusne, kod nas ih prepoznaju pod imenom talijanke.

Taggiasche masline u salamuri 950g/ 650g

0 out of 5
0 review(s)

Taggiasche masline u salamuri 950g/ 650g

Vrsta ligurijskih maslina koja se idealno slažu uz aperitive, dodaju umacima ili prate glavna jela. Često se slaže u selkcijama sa zelenim gigant i crnim maslinama. Šarene su i ukusne, kod nas ih prepoznaju pod imenom talijanke. Maslina za couver,...

Zelene masline bez koštice 2600g/ 1200g

0 out of 5
0 review(s)

Zelene masline bez koštice 2600g/ 1200g

Masline bez koštice u kvalitetnoj blagoj salamuri. Pažljivom proizvodnjom i pakiranjem masline dolaze cijele, neoksidirane, nisu naborane i natisnute. Morske ili grčke salate, umaci, aperitivi, hladne plate, bruschette, pizze, focaccie, martini, uz ribu, za izradu namaza ili tapenada, kruh sa...

Zelene masline cijele 4100g/ 2500g

0 out of 5
0 review(s)

Zelene masline cijele 4100g/ 2500g

Vrlo ukusne, svijetlo zelene boje, idealne masline za aperitive, predjela i salate kao i za sve namjene u kuhinji. Beru se krajem ljeta dok još nisu skroz zrele. Orginalna maslina za Martini cocktail

Zelene masline cijele- gigant 2600g/ 1600g

0 out of 5
0 review(s)

Zelene masline cijele- gigant 2600g/ 1600g

Kvalitetne zelene masline sa košticom u laganoj salamuri. Zdravih plodova, tvrde i karakteristično kiselkasto-slanog ukusa.

Zelene rajčice četvrtine u ulju 750g/ 450g

0 out of 5
0 review(s)

Zelene rajčice četvrtine u ulju 750g/ 450g

Rajčice se beru dok su još zelene, režu se na četvrtine i blago suše u posebnim uvjetima. Aromatiziraju se u sunckretovom ulju sa dodatkom peršina, soli, češnjaka, bosiljka i čilia. Njihova velika vrijednost sastoji se od jakog okusa i istodobno...
Loading...